Bladerdeeg Staf van Sinterklaas: hartig

Dit heb je nodig:
Voor 4 stuks

Zó maak je het:
Strooi wat bloem op het aanrecht en op de plakjes bladerdeeg. Leg de plakje op elkaar en rol het deeg met de deegroller uit tot een lap van ca. 3 mm dik. Snij het bladerdeeg in 4 gelijke repen. Meng de kruiden met de kaas en strooi een deel van het kruidenmengsel over het bladerdeeg. Vouw het deeg dubbel en rol het uit tot een lange reep. Rol de repen met beide handen in tegengestelde richting tot een spiraal. Maak van elke spiraal een staf. Klop het ei los en bestrijk het deeg ermee. Strooi de rest van de kruiden over het deeg.
Leg de staven op een bakplaat die is bekleed met bakpapier en laat ze 5 minuten rusten. Bak de staven midden in een voorverwarmde oven (200ºC)  in ca. 12 minuten knapperig en goudbruin.
Je kunt de staven bewaren in een goed afgesloten trommel.
Variatietips:
In plaats van rozemarijn, salie en kaas kun je het bladerdeeg ook bestrooien met: