Speculaaspop

Dit heb je nodig:
Voor 2 speculaaspoppen.

Dit heb je nodig aan keukengerei:

Zó maak je het:
Rasp boven een kom de citroenschil. Voeg dan zelfrijzend bakmeel, basterdsuiker, speculaaskruiden, snufje zout en 3 eetlepels water toe. Snijd met 2 messen de boter tot de grootte van een erwtje en doe dit door de zelfrijzend bakmeel. Kneed dit tot een samenhangende bal. Laat deze bal vervolgens 30 minuten opstijven in de koelkast.

Verwarm de oven voor op 175°C en vet intussen de bakplaat alvast in. Bestrooi de speculaasplank met rijstebloem. Druk de helft van het deeg in de vorm en snij het overtollige deeg met een scherp mes weg. Klop vervolgens de speculaaspop voorzichtig uit de vorm en leg hem met behulp van een pannenkoekmes op de bakplaat. Doe het op dezelfde manier met het maken van de 2de speculaaspop. Plaats de bakplaat met de speculaaspoppen in de oven en laat ze daar 30 minuten gaar bakken. Als ze klaar zijn haal je ze eruit en laat je ze oop het taartrooster even afkoelen.