Marsepein

Dit heb je nodig:

Dit heb je nodig om te garneren:

Zó maak je het:
Zet de amandelen op in water en hou deze tegen de kook aan, hierna kun je ze pellen. Was ze daarna in koud water en droog ze in een doek. Iindien nodig laat ze dan enige tijd drogen op een warme plaats. Maal ze daarna fijn in de amandelmolen. Pak vervolgens een kom een zeef daar de poedersuiker in. Voeg daarna de gemalen amandelen, 1 theelepel oranjebloesemwater en het 1/2 eiwit toe. Meng alles door elkaar en laat het nog 2 keer malen in de vleesmolen op de fijnste stand. De nu ontstane marsepein 1 nacht toegedekt laten rusten. Bestuif de volgende dag een werkvlak met poeder. De marsepeinmassa daarna uitrollen tot een lap van een halve centimeter dik. Snij of steek hieruit gezellige kleine vormen zoals bijvoorbeels harten, sterren of driehoekjes. Laat deze vervolgens 15 minuten drogen in een voorverwarmde oven (zet deze op de laagste stand).

Haal de marsepein figuurtjes uit de oven en laat deze afkoelen. Brokkel de chocolade in een pannetje en zet deze in een grotere pan met kokend water totdat de chocolade is uitgesmolten. Hierna bedek je een deel van de marsepein figuurtjes met deze chocolade. Doe voor de andere figuurtjes wat poedersuiker in een kom met citroensap en roer dit net zolang totdat de massa glimmend en glad is geworden. Strijk wat van dit glazuur over de marsepeinfiguurtjes en leg daarop de gehakte en geconfijte vruchtjes. Als dit allemaal is opgdroogd kun je ze in celofaanpapier wikkelen om te bewaren.